Quinoa met gebakken groentjes en oesterzwammen

Ingrediënten

Sofie Dumont komt een week langs bij Ian Thomas. Op het menu: dit recept van quinoa met gebakken groentjes. Lekker Aziatisch, lekker pikant.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Veganistisch

Bereiding

  1. Spoel de quinoa. Neem een kookpotje en vul met water. Doe er quinoa bij. Zet op het vuur en breng aan de kook. Kook gaar in 11 minuten. Giet af en spoel kort in een zeef.

  2. Rooster de macadamianoten in droge pan. Zorg dat ze niet verbranden.

  3. Pel en snij de look zeer fijn. Snij lente-ui fijn. Pluk de oesterzwammen fijn met je handen. Wanneer je ze snijdt met een mes, worden ze bitter. Snij ook de ui fijn.

  4. Snij de babymaïs overlangs en nog eens in twee. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Verhit olijfolie in een pan. Fruit de look en ajuin aan. Voeg de broccoli en babymaïs toe. Bak kort aan.

  6. Voeg de oesterzwammen toe. Kruid met peper en zout. Meng er de rozijntjes onder. 

  7. Meng sojasaus, teryakisaus en chilisaus in een kommetje onder elkaar. Lepel over de groenten.

  8. Serveer de quinoa met de gebakken groenten. Werk af met fijngesneden lente-ui en eventueel wat koriander. 

0

Nog geen stemmen