Vegetarische speltwrap met falafel
Ingrediënten
-
250 g speltbloem
-
250 g zelfrijzende bloem
-
150 ml water
-
50 g boter
-
peper
-
zout
-
12 balletjes falafel
-
1 witte kool
-
1 bot jonge wortelen
-
150 ml kefir
-
1 bot dille
Bereiding
Meng de speltbloem met de zelfrijzende bloem, de boter en lauw water. Voeg eventueel nog 4 el water toe. Kneed tot een mooie bol. Bedek met folie en laat rusten.
Schil (eventueel) en rasp de wortelen.
Bak de falafel balletjes in een pan met olie. Laat ze mooi kleuren.
Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Snij de kool fijn. Hak de dille fijn. Meng onder elkaar met wat peper en zout. Voeg de kefir yoghurt toe.
Snij de deegbal in stukjes. Druk plat en rol fijn uit. Indien kleverig, strooi dan wat bloem op het werkblad. Rol verder uit. Bak de wraps in een pan.
Leg wat falafel, wortel, rucola en kool met dille op een wrap. Rol dicht! Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be