Klassieker in de kijker: garnaalkroketten
Ingrediënten
-
2 blaadjes gelatine
-
2 eigelen
-
¾ l melk
-
200 gr garnalenkoppen
-
500 gr grijze garnalen
-
1 dl room
-
80 gr boter
-
120 gr bloem
Bereiding
Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water.
Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet gezeefd worden. Voeg de gelatineblaadjes bij de bechamel. Klop de eigelen samen met de room en voeg bij de saus. Laat nog even doorkoken en voeg er de gepelde garnalen aan toe.
Stort het geheel in een schotel (2cm hoog, 50 cm lang en 25 cm breed) ingewreven met boter. Laat de garnaalkroketten 1 nacht koelen in de koelkast en snij ze nadien in vierkantjes of rechthoekjes.
Paneer ze met bloem, eigeel en tweemaal met broodkruim. Frituur op 180°C. Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be