Hamburger

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 krop sla
  • handvol kleine uitjes
  • handvol augurkjes
  • 2 el currypoeder
  • ketchup
  • 4 sneedjes kaas
  • mayonaise
  • 4 pistolets
  • 400 gr rundsgehakt
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Broodjes
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe het eitje onder het gehakt en vorm er hamburgers van. Haal de hamburgers door de bloem. Doe een beetje vetstof in de pan en bak de hamburgers op een rustig vuurtje.

  2. Bak 6-8 minuten aan één kant, draai de hamburger en leg en een sneetje kaas op. Laat hem nog eens 6 minuten bakken aan de andere kant.

  3. Stop de pistolets even in de oven. Leg een blaadje sla, een schijfje tomaat, augurkjes en uitjes op één deel van de pistolet. Doe er nog wat ketchup bij. Leg de hamburger op de sla en sluit de pistolet.

4
Average: 4 (1 vote)

Hamburger

1. Doe een eitje bij het gehakt om het geheel samen te houden
2. Wentel de hamburger door bloem voor een krokant korstje
3. Laat de kaas mooi over de hamburger smelten

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714