Kalfsragout
Bereiding
Maak een stevige bouillon: Zet het kalfsvlees, een wortel, een prei, selder, ajuin, tijm en laurier en een eetlepel PH rundsbouillon onder water en laat opkoken. Laat dan gedurende een uur zachtjes verder koken. Voeg de laatste 10 minuten de gehaktballetjes toe en laat ze mee gaar koken. Schuim alle vet van de bouillon. Snij de andere groenten (behalve de champignons) in blokjes en kook ze krokant in gezouten water. Haal de groenten en het vlees uit de bouillon en bewaar het vocht en het vlees apart.
Start dan met een roux: Smelt de boter, voeg bloem toe en giet de melk er zachtjes op. Goed roeren met de garde zodat je geen klonters krijgt. Voeg dan de bouillon toe. Kruiden met peper en zout.
Vanaf nu beslis je zelf over de dikte van de saus. Als je de saus meer lopend wil, dan voeg je nog wat bouillon toe. Op dit moment voeg je ook de in 4 gesneden champignons toe, vervolgens de krokant gekookte groentjes en als laatste het vlees.
Afwerken met peterselie en een beetje Alpro Soya Cuisine voor de smeuïgheid.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be