Tartiflette

Ingrediënten

  • 8 spekblokje
  • 2 teentjes look
  • 8 aardappelen
  • 2 uien
  • klontje boter
  • 2 Tartiflette kaas of Reblochon
  • Reblochon
  • witte wijn
  • lookkruiden
  • Italiaanse kruiden
  • peper
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en was ze. Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 mm dik. Versnijd de uien en hak de look. Meng de aardappelschijfjes met de look, ui en spekblokjes in een kom. Smelt de boter in een pan, gooi de mengeling in de anti-kleefpan en stoof dit gedurende 3 à 4 minuten. Kruid en overgiet met wijn tot het bijna onder staat.

  2. Dek af met aluminiumfolie maar zorg ervoor dat de rand vrij blijft zodat de stoom kan ontsnappen. Kook het geheel op en plaats gedurende 20-25 minuten in een oven van 170 graden.

  3. Snij de kaas in 2 grote schijven en leg die met de korst naar beneden op de aardappelen, die plat in 2 gesneden is en zet nog eens 10 minuten in de oven onder de grill. Overstrooi met lookkruiden of pikante kruiden en serveer.

0
Nog geen stemmen

Tartiflette

1. Snij de aardappelen fijn
2. Stoof de aardappelen aan
3. Voeg de kaas op het laatst toe

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231