Tartiflette
Bereiding
Schil de aardappelen en was ze. Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 mm dik. Versnijd de uien en hak de look. Meng de aardappelschijfjes met de look, ui en spekblokjes in een kom. Smelt de boter in een pan, gooi de mengeling in de anti-kleefpan en stoof dit gedurende 3 à 4 minuten. Kruid en overgiet met wijn tot het bijna onder staat.
Dek af met aluminiumfolie maar zorg ervoor dat de rand vrij blijft zodat de stoom kan ontsnappen. Kook het geheel op en plaats gedurende 20-25 minuten in een oven van 170 graden.
Snij de kaas in 2 grote schijven en leg die met de korst naar beneden op de aardappelen, die plat in 2 gesneden is en zet nog eens 10 minuten in de oven onder de grill. Overstrooi met lookkruiden of pikante kruiden en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be