Toatjespap of karnemelkstampers

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 4 dl karnemelk
  • 2 dl melk
  • 12 blaadjes verse zurkel
  • 100 gr boter
  • 125 gr echte boter
  • peper en zout

Toatjespap, karnemelkstampers, keiremelkstampers, dit is een klassieker uit Grootmoeders keuken!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de aardappelen zacht en pureer ze goed. Doe er 2 dl melk bij en 100 g boter en roer goed door met een garde.

  2. Giet de karnemelk er al roerend bij. Warm dit zachtjes terug op tot net voor het kookpunt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Snij de verse zurkel fijn en leg dit in een diep bord. Schep de pap hierover.

  4. Smelt 125 g echte boter in een steelpannetje (tot beurre noisette) en giet dit over de pap.

0
Nog geen stemmen

Toatjespap

1. Stamp tot een fijne puree
2. Laat de karnemelk niet koken
3. Voeg verse zuring toe