Wortelcake

Ingrediënten

  • 60 gr gehakte walnoten
  • 60 gr rozijnen
  • 75 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 1,3 theelepel bakpoeder (mag je weg laten als je zelfrijzende bloem gebruikt)
  • 1,3 theelepel theelepel natriumbicarbonaat (bij de grootwarenhuizen of de apotheek)
  • 1,3 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 1 kopje maïs- of arachideolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Meng de olie met de suiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe, goed kloppen. Bloem beetje bij beetje toevoegen en blijven mixen.

  2. Hak de noten grof.

  3. Meng alle ingrediënten tot een homogene massa en stort in de bakvorm die ingesmeerd is met olie en bloem. Doe het bakpoeder en het bicarbonaat erbij, wortelen, de kaneel, de rozijnen en dan de noten.

  4. Bakken in de oven op 175°C, +/- 40’ minuten.

  5. Topping: Meng philadelphiakaas met scheutje water en bloemsuiker (ev. beetje olie).

0
Nog geen stemmen