Geitenkaassoufflé

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak een roux met de margarine en bloem en voeg de melk eraan toe. Dit is de binding. Laat de boter en de bloem goed opwarmen en roer goed met een garde om klonters te vermijden. Door deze goed op te warmen, verdwijnt de bloemsmaak uit de roux. Schakel het vuur vervolgens uit. Voeg nu geleidelijk de melk eraan toe (niet alles in één keer) om klonters in de roux te voorkomen. Roer met een garde, niet met een lepel, alweer om klonters te vermijden. Voeg zout en peper toe.

  2. Verkruimel de geitenkaas en hak de bieslook fijn. De kaas moet in kleine stukjes verkruimeld worden want bij te grote stukken kaas heeft de kaas te veel gewicht en kan de soufflé straks niet rijzen. Meng alles en blijf goed roeren. Zorg dat de kaas goed verspreid is in de bechamel. Hak ondertussen de bieslook fijn en voeg die eraan toe.

  3. Scheid de eieren en voeg het eigeel toe aan het mengsel. Eigeel is vet en zorgt voor een extra binding van de soufflé.

  4. Klop het eiwit tot sneeuw. Het beslag moet licht zijn en hoe steviger het eiwit is opgeklopt, hoe lichter het beslag zal zijn. Gebruik bij voorkeur een mixer om efficiënter te werk te gaan. Zorg dat er zeker geen vuiltjes in het eiwit zitten, anders wordt het eiwit nooit stijf.

  5. Vet de bakvorm in met een beetje Fama en bloem. Doe het soufflébeslag in de potjes. En bak ze gedurende 30 minuten in de oven op 200° C. Open zeker nooit de deur van de oven om inzakken van de soufflé te voorkomen. Anders zal de temperatuur van de oven dalen en de soufflé ook.

0
Nog geen stemmen