Groentenlasagne

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe wat FAMA in de pan. Ze mag niet bruin zijn, maar blond. Als de vetstof te bruin is, zal de look en de ui misschien te snel verbranden. We gaan ook met tomaten werken en die hebben de neiging om snel aan te branden. Als je je groenten wil kleuren moet je vetstof bruin zijn, wil je ze alleen maar stoven, moet je vetstof blond zijn. Kleur ui, look en voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe.

  2. Snijd de groenten in de vorm van je ring, in ringetjes dus. Als je de lasagne bouwt in een vierkante vorm, snijd je je groenten in een vierkante vorm. Snijd ze zeker niet te dik, niet dikker dan een halve centimeter zodat ze zeker gaar zijn bij het bakken.

  3. Je kan de groenten bakken op de plancha/teppanyaki. Maar als je geen bakplaat hebt, kan je een grote antikleefpan gebruiken. Ik smeer eerst wat FAMA op de bakplaat. Vervolgens kruid ik mijn vetstof met zout en peper. De groenten bakken zachtjes en slorpen de vetstof met de kruiden op. Als je de groenten rauw kruidt, vallen de kruiden eraf. De groenten moeten eerst “zweten” vooraleer je ze mag kruiden.

  4. Smeer wat FAMA op een bakvorm en leg er een ringetje op. Leg eerst een groente, bv. de courgette en voeg vervolgens wat saus toe. Niet te veel opdat het niet te nat zou worden. Als je teveel saus gebruikt, zal je lasagne sneller inzakken. Courgette, wat saus, aubergine, wat saus, venkel, enz… tot boven. Bouw hem niet te hoog, anders zal hij uiteenvallen. Bovenaan leg je een schijf mozzarella. Dat smelt mooi over de lasagne.

  5. Zet de lasagne kort in de oven. Niet langer dan 5 minuten want de groenten zijn al gaar. Je kan dat zo opeten of gebruiken als garnituur op je bord. Check dat de lasagne niet aan het ringetje kleeft. Als dat wel het geval is, ga je met een mes mooi langs de kanten om de lasagne los te maken.

0
Nog geen stemmen