Kwartel met zwarte olijven uit Nyons

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal met een scherp mes de borstjes en de billetjes van de karkassen, maar houd het vlees op het vel.

  2. Leg een paprika in zijn geheel in een oven op 180 °C en laat ongeveer 30 minuten garen. Laat hem afkoelen. Pel de paprika, haal de pitjes eruit en vang het vocht op.

  3. Kleur de karkassen en de vleugeltjes aan in een steelpan in een klein beetje olijfolie. Voeg de sjalotten, de knoflook en de paprikablokjes toe en laat even meebakken. Blus met de witte wijn en het water. Voeg de tomaten, de peterselie, de paprikapoeder en de Provençaalse kruiden toe. Laat alles op een laag vuur onder een deksel minstens 2 uur zachtjes sudderen. Hoe langer je het laat sudderen, hoe meer de smaak de saus zal hebben.

  4. Zeef de saus. Breng op smaak met peper en zout en indien nodig een beetje suiker. Plet tot slot de paprika met een vork en meng die onder je saus.

  5. Kook de aardappelen gaar en plet ze grof met een vork. Vermeng met olijfolie en de zwarte tapenade.

  6. Kruid en bak eerst de kwartelbilletjes in olijfolie en een beetje boter. Bak vervolgens de borstjes. Laat de billetjes in de pan verder bakken – ze hebben altijd meer tijd nodig dan de borstjes. Begin op de velkant en vervolgens op de vleeskant. De borstjes hebben maar enkele minuutjes nodig.

  7. Serveer het vlees met de saus en de puree. Werk af met de olijven.

0
Nog geen stemmen

Een tafel in de zon

Recepten
Petra Vandewouer
Fotografie

Heikki Verdurme
Uitgeverij

Lannoo en vtmBooks
ISBN
9789020905045