Lenterolletjes van kwartel
Ingrediënten
-
1 sjalot
-
1 el arachideolie
-
2 th lepel vissaus
-
½ th lepel donkerse sojasaus
-
½ th lepel suiker
-
peper en zout
-
12 vellen rijstpapier (16 cm diameter)
-
12 staafjes wortel van 8 cm
-
24 muntblaadjes
-
12 blaadjes Thaise basilicum
-
12 blaadjes verse koriander
-
12 slablaadjes
-
4 el rietsuiker
-
4 el limoensap
-
4 el vissaus
-
1 th lepel geperste look
Bereiding
Verwarm de olie in een wok. Fruit de gehakte sjalot en het fijngesneden witte stuk van de lente-ui goudgeel, en voeg er het vlees bij. Bak het vlees gaar gedurende 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en kruid met vissaus, sojasaus, suiker, zout en peper. Laat nog een minuut bakken. Houd apart.
Maak nu de rolletjes: vul een grote kom met heet water uit de kraan. Dompel een stuk rijstpapier in het hete water en haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstpapier op een bord of op een natte handdoek (anders plakt het). Leg slablaadjes op het rijstpapier. Leg dan de komkommer, wortel, lente-ui, 2 muntblaadjes, de koriander en een kleine eetlepel mengsel van de kwartel op de sla. Vouw eerst de onderzijde over de vulling. Vouw dan de twee zijkanten over de vulling. Rol alles dan op tot een rolletje.
Serveer met vinaigrette van vissaus: Doe het limoensap en de suiker in een kom. Meng tot alle suiker is opgelost. Voeg vissaus, look en peper toe, en meng goed.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be