Basis: chocolademousse

De keuken van de Meester

Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de eieren en de suiker samen tot een ruban. Klop het eiwit stevig op. Voeg ...
Ingrediënten: room, pure chocolade, eieren, suiker, chocoladeschilfers
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

IJsgekoelde ‘Café glacé Palermo’ met sesamkoekje

Stéphane Buyens

Meng alle ingrediënten voor het ijs en verdeel over vier glazen of koppen. Dien onmiddellijk op. ...
Ingrediënten: vanille-ijs, opgeklopte room, suiker, koffie-extract, sesamzaad
Beginner Minder dan 15 minuten Italiaans Dessert 4 personen

Bakken: Wafels met ananas en mango

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Los de gist op in de melk. Scheid de eieren in twee en doe het eigeel bij de melk. Het eiwit hou je apart. Klop ...
Ingrediënten: zelfrijzende bloem, eieren, gesmolten boter, melk, lauw water
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Cremeux van chocolade, espuma van koffie en een crumble van hazelnoot en amandel

Wout Bru - MasterChef

Cremeux van chocolade ...
Ingrediënten: volle melk, suiker, eigeel, pure chocolade, room (40%)
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Dessert 4 personen

Basilicumsorbet

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak een suikersiroop: je brengt een halve liter water aan de kook en voeg de suiker toe. Vergeet niet regelmatig ...
Ingrediënten: suikersiroop (1,25 dl water + 125 gr suiker), veel basilicum, glucose, sap van 1/2 citroen, champagne of schuimwijn
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Dessert 4 personen

Chocoladesoepje met rode vruchten

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Meng de melk met de room, chocolade en kokosmelk en stoom alles gedurende 2 minuten op 100 graden. ...
Ingrediënten: frambozen, aardbeien, blauwe bessen, melk, room
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Appelcake zonder eieren

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Verdeel de bloem in 2 gelijke porties van 125 g. Per 250 g bloem gebruik je 20 g gist. Deze gist los je op in lauw ...
Ingrediënten: Alpro soya Bakken & Braden (gesmolten), gist, Jonagold appels (in stukjes gesneden), rietsuiker, bloem
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Dessert 4 personen

Italiaanse appeltaart

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de boter in een kom, voeg er de suiker aan toe en meng goed. Doe de bloem en de bicarbonaat erbij en meng verder. ...
Ingrediënten: eieren, zeste van een citroen, melk, bicarbonaat, geweekte rozijnen
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Dessert 4 personen

Gistpannenkoeken

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Verwarm de melk tot ze lauw is. Los er de suiker in op. Los de gist op in de melk en meng alles goed met de garde ...
Ingrediënten: melk, spuitwater, eieren, suiker, gist
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Dessert 4 personen

Appel-en peren amandeltaart met stevia

De MeesterBakker

KRUIMELDEEGDoe bloem op je aanrecht, snij de boter in kleine stukjes en leg deze op de bloem.  Kneed met je ...
Ingrediënten: bloem, water, zachte boter, zout, zelfrijzende bloem
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Dessert 4 personen