Vleeskroketten met Brugge kaas

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de kipfilet fijn en bak ze aan in een kleefpan in wat boter. Kruiden met peper en zout. De ham fijnsnijden ...
Ingrediënten: uien, water, kippenbouillon, bloem, kipfilet
Beginner Meer dan 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Potjesvlees

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de groenten voor de bouillon grof. Doe ze samen met water in een grote kookpot. Leg de kip erin en laat 1,5 ...
Ingrediënten: kip, peper en zout, ajuin, wortel, selders
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Rilette van varkensvlees

Claudia Allemeersch

Alle spek en vet in dobbelstenen snijden. Opzetten in een pot met dikke bodem, regelmatig roeren. Laat het vet ...
Ingrediënten: keelspek, gepekeld rauw buikspek, varkensvet (rugvet), gerookt spek, uien
Beginner Meer dan 90 minuten Broodjes 4 personen

Fond van wild

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Smeer de hazenbeenderen een beetje in met tomatenpuree, leg ze in een ovenschaal en bak ze mooi bruin in de oven ...
Ingrediënten: ui, wortel, selder, hazen (beenderen), lookteentjes
Beginner Meer dan 90 minuten Saus 4 personen

Kaaskroketten van Sofie Dumont

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Warm 1 liter melk op samen met 1 dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook. ...
Ingrediënten: boter, Parmezaanse kaas (blok), gemalen Emmentaler, bloem, eieren
Beginner Meer dan 90 minuten 4 personen

Mosterd met bier

Maal 2 eetlepels van het geel mosterdzaad in een koffiemolen en meng met de rest van de mosterdzaadjes. ...
Ingrediënten: geel mosterdzaad, donker mosterdzaad, ui, knoflook, bier
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Saus 4 personen

Spaghettisaus zonder bewaarmiddelen

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Smelt de boter in een kleefpan en laat het gehakt mooi aanbakken. Snij alle groenten in kleine blokjes en laat ...
Ingrediënten: paprika's (rood, geel, groen), gemengd gehakt, tomaten (coeur de boeuf), aardappel, wortelen
Beginner Meer dan 90 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Pickles zelf maken

Claudia Allemeersch

Alle groenten in gelijke stukjes snijden en pekelen : hiervoor gaan we telkens een laagje groenten aanbrengen in ...
Beginner Meer dan 90 minuten Brits Saus 4 personen

Ketchup

Snijd de tomaten in stukjes. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. ...
Ingrediënten: tomaten, uien, knoflook, grof zeezout, korianderzaadjes
Beginner Meer dan 90 minuten Brits Saus 10 personen

Zelf zuurkool maken

Neem een zuurkoolpot. Dit is best - is aardewerkpot met een randje bovenaan waar het deksel inrust; in dat randje ...
Ingrediënten: witte kolen, zout, jeneverbessen, kruidnagels,
Beginner Meer dan 90 minuten Hoofdgerecht 12 personen