Aubergines met tomatensaus en gegratineerde Parmezaan

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Maak een kruidige tomatensaus door de fijngesneden sjalot te fruiten in olijfolie. Blus met een scheutje witte ...
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Salade met dobbelsteentjes van tomaat en mozzarella

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij het kroontje uit de tomaten en kerf een kruisje in de onderkant. Dompel de tomaten even (max. 10") in heet ...
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Italiaans Salade 4 personen

Zelfgemaakte tomatenpassata

Sylvie Steelandt

Was de tomaten en ontkroon ze. ...
Ingrediënten: tomaten, balsamicoazijn, olijfolie, inmaakpotten 0,5l,
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Italiaans 4 personen

Nini Bellini

Jamie Oliver - Jamie's Food Escapes

Je maakt deze cocktail best net voor je hem opdient en waar je vrienden bij zijn. Halveer je perziken, haal de ...
Ingrediënten: Prosecco (750 ml), rijpe platte perziken
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Italiaans Cocktails 4 personen

Pesto van kervel

Claudia Allemeersch

Kervel, peterselie, pijnboompitten wrijven met de stamper in de vijzel tot je een mooie smeuïge constistentie ...
Ingrediënten: pijnboompitten, kervel, peterselie, olijfolie, harde kaas (Parmezaan, Pecorino)
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Italiaans Saus 4 personen

Italiaans broodje

Het broodje opensnijden en besmeren met de roomkaas. ...
Ingrediënten: ciabatta of foccacia broodje, olijven, zongedroogde tomaten, rucola, olijfolie
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Italiaans Broodjes 4 personen