Flensjes met banaan en chocolade

Doe de bloem, de suiker, de vanillesuiker en de melk in een grote kom. Doe de eieren erbij en voeg de olie toe. ...
Ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker, vanillesuiker, volle melk, eieren
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Meloen met rodewijnsiroop

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de wijn met de suiker, het vanillestokje, sap van sinaasappel en de sinaasappelschil tot een stroop. ...
Ingrediënten: rode wijn, vanillestokje, meloen, vanille ijs, sinaasappel (sap en schil)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Dessert 4 personen

Vijgen met bruine rum

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

...
Ingrediënten: rijpe vijgen p.p., water, donkerbruine suiker, limoenen (sap), bruine rum
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Dessert 4 personen

Aardbeiencrumble

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Was de aardbeien en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Trek er voorzichtig de steeltjes af en schik ze in ...
Ingrediënten: stevige aardbeien, echte boter, bloem, kristalsuiker + wat extra voor op de aardbeitjes, amandelpoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Signature dish FeniX: Duo van “echte” huisgemaakte chocolademousse

Mijn Restaurant!

Pure chocolademousse: De room tot ¾ opkloppen. 600 gr pure chocolade smelten au bain-marie en op lichaamstemperatuur ...
Ingrediënten: pure chocolade, room, Hagelandse koffielikeur, witte chocolade, room
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 12 personen

Zomercocktail: Watermeloen Mojito in een watermeloen vat

Pieter Declercq

Voor het watermeloenvat: snij het deksel van de meloen. Lepel er het vruchtvlees uit. ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Amerikaans 4 personen

Rode Neuzen Dag: chocolade-druivenhapjes

Pieter Declercq

Smelt de chocolade. Kleur met rode kleurstof. ...
Ingrediënten: druiven, witte chocolade, rode kleurstof (liefst poeder), suikeroogjes, witte suikerpasta
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen