Sofies Feestmaand: Tongrolletjes, sint-jakobsvrucht, grijze garnalen en kreeftensaus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de tongrolletjes: fileer de tong. Snij van de staart tot de kop langs de middengraat. Hou je mes tegen de ...
Ingrediënten: zeetongen (elk 500g), sint-jakobsvruchten, kreeftenbisque, peper, zout
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Scampi-en-dadeltinteling

Sonja Kimpen

Bak de scampi beetgaar in de olie en kruid met kurkuma- en kerriepoeder. ...
Ingrediënten: 20-24 gepelde middelgrote scampi, olijfolie of walnootolie, een snuifje kurkumapoeder, een snuifje kerriepoeder, een halve ananas
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Salade 4 personen

Kurkumakip

Sonja Kimpen

Bereid de bulgur. ...
Ingrediënten: fijne sperziebonen, kipfilets, olijfolie, wortelen, kurkuma
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Speltrisotto met paddenstoelen, wortelen en salie-kappertjesolie

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak de risotto: Laat de spelt vooraf een half uur weken in koud water, giet ze af en spoel. Schil de ...
Ingrediënten: spelt, olijfolie, knolselder, knoflook, gemengde paddenstoelen
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Tongfilet in een romig sausje met kappertjes

Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in hun schil. ...
Ingrediënten: aardappelen, tongfilets, kerstomaatjes, kleine ui, kappertjes
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gebakken kabeljauw met kruidenolie

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de courgette in dikke plakken en grill ze in de boter. ...
Ingrediënten: gemengde kruiden (basilicum, bieslook, peterselie en oregano), olijfolie, kabeljauwhaasjes, tomaat, citroen
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kalfsfilet met fijne kruiden en shiitakepaddenstoelen

Wout Bru

Bereid de kruidenchapelure: meng de boter met paneermeel, peperkoekpoeder, Chinese kruiden, piment espalette en ...
Ingrediënten: Chinese vierkruidenmengsel, pigment espalette, jonge uitjes, chilipoeder, peperkoekpoeder
Expert Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Eendenborstfilet met butternutsalade en geroosterde groenten van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari

Verwarm de oven voor op 200°C. ...
Ingrediënten: aalbessenconfituur, rode wijn, mosterd, laurier, tijm
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Mediterraans 4 personen

Lamsvlees met aubergine, geitenkaas en geroosterde paprika

Sergio Herman

Auberginecrème: Snijd de aubergines doormidden, snijd het vruchtvlees in met een scherp mes en kruid het met peper ...
Ingrediënten: peper, zout, suiker, knoflook, olijfolie
Expert Meer dan 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gekonfijte lamsschouder met krokant gebakken spätzle met salie en gekonfijte tomaten

Wout Bru

Leg peper, zout, tijm en rozemarijn op de lamsschouders en stop het vlees in een vacuümzakje met olijfolie. Stoof ...
Ingrediënten: water, lamsschouders, eieren, geconfijte tomaten, salie
Expert Meer dan 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen