Tabouleh van bloemkool met kikkererwten en granaatappel

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak de tabouleh aan de hand van de video.  ...
Ingrediënten: bloemkool, granaatappel, kikkererwten , zongedroogde tomaten, Ras el hanout
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Midden-Oosters Salade 4 personen

Een heerlijke tisane of kruidenthee van Sandra

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak zelf een lekkere karaf tisane aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: oregano, salie, munt, water (heet), honing
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Grieks 4 personen

Tomatensalade 'Tel Aviv style' met burrata

Snij de lente-uitjes en de oregano fijn. Hak de chilipeper fijn. ...
Ingrediënten: tomaten, kerstomaatjes, tijgertomaten, olijven, radijsjes
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Gamba's diabolique met Griekse pasta

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de gamba’s: Pel de gamba’s gedeeltelijk. Laat een deel van het staartje eraan. Verwijder langs de ...
Ingrediënten: Griekse pasta of orzo, peper, olijfolie, fetakaas, zeste van citroen
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Grieks 4 personen

Vegetarische moussaka met aubergine, feta en veggie gehackt

Pieter Declercq

Voor de saus: meng plattekaas met Griekse yoghurt, fijngesneden peterselie, tijm, basilicum en kruid met peper ...
Ingrediënten: aubergine, courgette, feta, Griekse yoghurt, plattekaas
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Grieks 4 personen

Gezonde yoga groentenstoofpot

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met het snijden van alle groenten. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en snij de helft van ...
Ingrediënten: kokosolie, zoete ui, gember, look, portobello paddenstoelen
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Indisch Hoofdgerecht 4 personen

Libanese balletjes met yoghurtsaus van Bieke en Erik

...
Ingrediënten: kalfsgehakt, lamsgehakt, komijnpoeder, ras-el-hanout, paprikapoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Midden-Oosters 4 personen

Bonensalade met kruidige dukkah-dip en platbrood

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de dressing en salade: stoom de edamamebonen. Pel ze.  ...
Ingrediënten: melk, Griekse yoghurt, munt, koriander, zwarte peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Midden-Oosters 4 personen

Indisch stoofpotje met rundvlees, maiskoekjes en rijst

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Doe komijnzaad en korianderzaad in een vijzel. Stamp fijn. Voeg nog een theelepel kurkuma en tarmeriek toe. Rasp ...
Ingrediënten: rundstoofvlees, ghee, ui, geraspte kokos, sjalotten
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Indisch 4 personen

Lamscurry 'Ceylon' met kokos en cashewnoten

Verwarm de olie in een stoofpan en laat de gesnipperde ui op een laag vuur bruinen. ...
Ingrediënten: lamsschouder, uitgebeend (Europees Lam), tomatenblokjes (uit blik), kokosmelk, ui, kerriepoeder
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Indisch 4 personen