Hasselback krieltjes met lekkere dilledipsaus

Pieter Declercq

Leg de krieltjes tussen twee spatels, latten of eetstokjes. Snij ze in, maar snij ze niet helemaal door. ...
Ingrediënten: fleur de sel, rozemarijn, krieltjes, olijfolie, peper
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans 4 personen

Zelfgemaakte energierepen met noten en dadels

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Pel de pindanoten. Verwijder de schil. Het roodachtige vliesje mag eraan blijven. Verwijder het hoedje en ...
Ingrediënten: verse dadels (Medjoul), pecan noten, pompoenpitten, pindanoten, lijnzaad
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans 4 personen

Mocktail met citroengras, gember en tonic

Maak de siroop: snij de citroengras overlangs in twee. Snij de gember in schijfjes. Doe samen met water en suiker ...
Ingrediënten: citroengras, gember, suiker, water, limoenen
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans 2 personen

Gin Tea met groene thee en komkommer

Edward Vanhoutte

Koel een (copa) glas voor met (gepileerd) ijs. ...
Ingrediënten: Gin (Martin Miller's Gin), groene thee (bv Samosa Team Spirit), komkommer, limoen,
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Amerikaans Cocktails 2 personen

Barbecue steak sandwich met Provolone en kruidensla

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de uitjes: schil en snij de uien in twee en dan in schijven. Verhit olijfolie in een pan. Stoof de fijngesneden ...
Ingrediënten: zoete uien, olijfolie, peper, zout, honing
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans Broodjes 4 personen

Zadenbrood met geitenkaas en geparfumeerd water

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Verwarm de oven voor op 180°C. ...
Ingrediënten: amandelpoeder, pompoenpitten (gepeld), zonnebloempitten, chiazaad, sesamzaad
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans 4 personen

Pull apart bread met ananas, ham en kaas

Pieter Declercq

Smelt de boter. Snij de look en kruiden fijn. Meng onder de gesmolten boter. Kruid met oregano, peper en zout. ...
Ingrediënten: brood, mozzarella, ham, ananas, oregano
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Amerikaans 4 personen

De Feestkeuken van Sofie: Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen

Sofie Dumont - De Feestkeuken van Sofie

Begin met de chutney: fruit de fijngehakte ui in een kleine stoofpan met de olie. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. ...
Ingrediënten: gerookte eendenborst in sneetjes, tuinkers, miniburgerbroodjes natuur, roquefort, fijne augurken
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans 6 personen

Champignons met wijngaardslakjes en kruidenkaas

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Plet de geitenkaas tot je een smeuïge massa bekomt. Hak de look en voeg de helft van het teentje toe. Voeg de ...
Ingrediënten: broodkruim, parmezaanpoeder, gehakte look, gehakte peterselie, gehakte dille
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hapje 4 personen

Tempura van peterselie, rijst en champignons

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Meng de fijngemalen rijst met het bruiswater en mix hieronder de peterselie. Breng op smaak met kruiden. ...
Ingrediënten: peterselie, champignons, bruisend water, fijngemalen rijst, maïszetmeel
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Hapje 4 personen