Scampibrochette met appel en currymousseline

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Pel de scampi en laat het staartje eraan, haal het darmkanaal eruit. Prik de scampi’s op een brochette. Kruid ...
Ingrediënten: appel, curry, tomaat, eidooiers, water
Beginner Minder dan 15 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Oesters met Granny Smith en rode biet

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Haal de oesters uit de schelp en vang het sap op. Kook het sap op met water, citroensap en visbouillon. Breng op ...
Ingrediënten: platte oesters, granny smith, rode biet , gelatine, halfvolle yoghurt
Beginner Minder dan 15 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Carpaccio van meloen en rode paprika

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

Gril de paprika’s in hun geheel in de oven 45’ tot ze zwart geblakerd zijn. Pel ze en verwijder de pitjes. ...
Ingrediënten: meloen (Charentais), rode paprika's, olijfolie, rucola (raketsla), Fleur de Sel
Beginner Minder dan 15 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Makreelfilet met knolseldersalade

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Leg het brood even in de oven. ...
Beginner Minder dan 15 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Verse tonijn met Griekse yoghurt

Claudia Allemeersch

Yoghurt laten uitlekken in een handdoek. Vermengen met een brunoise van komkommer, een geperst teentje look, een ...
Ingrediënten: verse tonijn, Griekse yoghurt, olijfolie, komkommer, grof zout
Beginner Minder dan 15 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Tomaat garnaal met mozzarella espuma

Christer Elfving

Verwarm een beetje van de melk en laat het blaadje gelatine hierin smelten. Doe er de mozzarella, melk, gelatine ...
Ingrediënten: tomaten (ontveld en in stukjes), sjalotje, basilicum, rode wijnazijn, grijze garnalen
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Gebakken courgette met humus

Albert Verdeyen - Start to Cook

Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Als je straks gaat mixen en de pasta is te dik, kan je nog altijd ...
Ingrediënten: courgette, kikkererwten, knoflook, citroensap, tahin (sesampasta)
Beginner Minder dan 15 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Espuma van aardappel

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Rook de eierdooiers door ze op een bordje te leggen en daarna in het rookoventje te plaatsen gedurende 5’. ...
Ingrediënten: aardappelpuree, room, boter, eidooiers, Parmezaan poeder
Beginner Minder dan 15 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Prei met langoustines

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Was de prei en snij het groene gedeelte van de prei. Snij het groene gedeelte in gelijke repen, hou 2 bladeren ...
Ingrediënten: preien, sjalot, Chardonnay azijn, peper, zout
Beginner Minder dan 15 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Heldere champignonsoep

Ann Vertriest

Doe alles (behalve de dragon) in een grote pot en doe er 2,5 liter water bij. Breng aan de kook en laat minstens ...
Ingrediënten: kastanjechampignons (schoongemaakt en in 4 gesneden), gedroogde boschampignons, wortelen, geschild en grof gesneden, selder, grof gesneden, ui, in 2 gesneden
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Soep 4 personen