De ideale restverwerking: groentenquiche
Veggie sushi met avocado en watermeloen en aardbeien-rodebietenslush
Sofie Dumont - De Keuken van Sofie
Ingrediënten: ijsblokjes, aardbeien (bevroren), rodebietensap (vers), limoen (sap), agavesiroop of honing (eventueel voor de kinderen)
Pittige kokos- en noedelsoep
Ingrediënten: Quorn stukjes, gedroogde champignons (shiitake, oesterzwam, porcini), Thaise rode curry pasta, afgeroomde kokosmelk, Parijse champignons
Mosselen met witte wijn met limoengras, gewokte zeekraal en spinazie
Ingrediënten: Zeeuwse mosselen, witte wijn, citroengras (fijngehakt), rode ui, fijngesneden, sap van 2 citroenen
Geroosterde brioche met brie, honing en pistaches
Maaltijdsoep met curryballetjes
Sofie Dumont - Sofie in de keuken van
Ingrediënten: magere bouillon, kaflsvlees, currypasta, sjalot, eiwit
Ossobuco met zeewolf
Dagny Ros Asmundsdottir - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: Ijslandse zeewolf, gepelde en ontpitte tomaten, wortels, in brunoise gesneden, witte koolrabi, in brunoise gesneden, sjalot, fijngesneden
Uienconfituur
Linzencurry
Ingrediënten: rode linzen (60 gr ongekookt), kardemompoeder, kerriepoeder, rode ui, rode peper
Vietnamese Pho (noedelsoep met kip)
Ingrediënten: heldere kippenbouillon, kipfilets, rijstnoedels (rijstvermicelli), wortelen, bosuitjes