Scones

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Kneed de boter, de bloem en het bicarbonaat tot de bloem alles heeft opgenomen. Het bicarbonaat zorgt ervoor dat ...
Ingrediënten: boter, zelfrijzende bloem, bicarbonaat, melk, eierdooier
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Brits Gebak 4 personen

Taart met braambessen en appels

Jamie Oliver - Jamie at Home

Maak eerst het kruimeldeeg, wikkel het in huishoudfolie en laat het ten minste een half uur rusten in de koelkast. ...
Ingrediënten: zoet kruimeldeeg, boter (+ extra voor invetten), basterdsuiker (+ extra voor bestrooien), Bramley appel (in 16 partjes), Cox appels (in 8 partjes)
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Brits Dessert 6 personen

Slaatje met miniloempia's van scampi en een zoetzuur sausje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Rol de gekruide scampi in de velletjes en kleef ze dicht met het eigeel. Bak ze kort aan in de frituurpan op 180 ...
Ingrediënten: scampi, loempiavelletjes (Springroll Pastry), sla, eigeel, wijnazijn
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Wortel-Rozijnentaart met chocolade-rumsaus

Eric Lanlard - Glamour Puds

Konfijt eerst de wortelen. Doe het water met de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook, haal onmiddellijk ...
Ingrediënten: bladerdeeg, abrikozenjam, geroosterde fijngehakte hazelnoten, eetbare lentebloemen, gele rozijnen
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Brits Dessert 4 personen

Hazelnootcake met rode biet

Eric Lanlard - Glamour Puds

Verwarm de oven voor op 200 ºC/gasovenstand 6. ...
Ingrediënten: plantaardige olie, lichtbruine suiker, rauwe geraspte rode biet, walnoten (gehakt), hazelnoten (geroosterd & gehakt)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Brits Dessert 4 personen

Oliebollen met bloemsuiker

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Voeg de bloem, het water en het snuifje zout samen in een kom. Brokkel de gist in de melk en verwarm dit tot de ...
Ingrediënten: bloem, eieren, bloemsuiker, verse gist, zout
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Brits Dessert 4 personen

Zoet kruimeldeeg op grootmoeders wijze

Jamie Oliver - Jamie at Home

Zeef de bloem van op een hoogte op een schoon werkblad en zeef daarbovenop het suikerglazuur. Kneed met je handen ...
Ingrediënten: koude kwaliteitsboter, in kleine blokken gesneden, 500 g biologische bloem zonder bakpoeder, neem wat extra voor het bestuiven, citroen (schil), grote scharreleieren of biologische eieren, geklopt, melk
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Brits Dessert 4 personen

Nem van kip met pikante saus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm het frietvet voor tot 180°C. Laat de Chinese paddenstoelen en het engelenhaar op voorhand weken in water. ...
Ingrediënten: kipfilet, wortelen, ei, engelenhaar of sojavermicelli, sojascheuten
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Nem met kip

Truong Thi Quyên (Gwen)

Maal het kippenvlees vlug fijn in de keukenrobot. Laat de zwarte champignons gedurende 30 minuten weken in warm ...
Ingrediënten: kipfilet, wortelen, ei, engelenhaar (fijne glasnoedels), sojascheuten
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Kokos-kipballetjes

Piet Huysentruyt

Cutter de kip met de look en sojasaus, azijn, ei, curry en koriander tot een gladde pasta. ...
Ingrediënten: geraspte kokos, gehakte koriander, frituurolie, , curry
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen