Reerug met carpaccio van bloemkool en ontkiemde boontjes

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 2 roosjes bloemkool
  • 4 stronkjes witloof
  • 6 spruiten
  • 100 g ontkiemde boontjes
  • 10 g gedroogde rode ui
  • 100 g sojasaus
  • 2 g gedroogde meelwormen
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Eerst een beetje voorbereiding van groenten.Je maakt de blaadjes van het witloof en de spruiten los. En je snijdt de 2 bloemkoolroosje met de mandoline, dan krijg je een bloemkoolcarpaccio. Nu mag je de meelwormen mengen met de ras-el-hanout. Zo krijgen die toch wat meer smaak. En je camoufleert ze een beetje.

  2. Vervolgens braad je de reerug in boter, gekruid met peper en zout. Als de filet mooi saignant is, dat wil zeggen nog bloederig van binnen, haal je hem uit de pan.

  3. Je laat nog een klontje boter smelten in diezelfde pan en voegt daar de sjalotten aan toe. Die deglaceer je met de sojasaus en je houdt de pan warm. Deglaceren is het losmaken van braadresten in de pan. Het doel is simpel: die lekkere, smaakvolle aanbaksels meenemen in je bereiding of je saus.

  4. Je hebt intussen in een andere pan ook wat boter gesmolten. Daarin bak je nu snel het witloof, de spruitjes en de ontkiemde bonen. Ook deze pan houd je warm.

  5. Voilà, alles is klaar, je kan beginnen dresseren. In elk bord leg je gebakken groenten en daarop schik je een paar sneetjes reerug. Je strooit er een beetje meelwormen over en werkt af met een carpaccio van bloemkool.

0
Nog geen stemmen