Capellini met prei, shiitake en gerookte paling

Ingrediënten

Prei, shiitake en paling, het zijn allemaal ingrediënten die Leen Demaré niet lust. Sofie besluit er toch een gerecht mee te maken en het haar voor te schotelen. Het resultaat: een lekkere pasta!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snij de shitake in sneetjes en bak in olijfolie. Voeg er ook twee gepelde geperste teentjes look bij. Kruid met peper en zout. Doe daarna de mascarpone bij de shiitake en laat zachtjes smelten. Haal van het vuur en zet opzij.

  2. Snij het witte deel van de preistronken in twee. Spoel ze goed. Snij fijn en stoof aan in 3 eetlepels olijfolie tot het licht aangekleurd is. Kruid met peper en zout.

  3. Haal de blaadjes van de rozemarijn en bak ze krokant in een bodem olijfolie (ongeveer 100 ml). Voeg er ook de resterende 5 fijngesneden teentjes look aan toe. Laat lichtjes aankleuren. Laat alles na het bakken uitlekken op keukenpapier.

  4. Snij de paling in stukjes.

  5. Kook de capellini al dente in gezouten water met een bouillonblokje. Giet af en doe met een beetje kookvocht terug in de pot. Voeg de shiitake met room en de prei toe. Roer onder elkaar en voeg de paling toe.

  6. Doe de pasta in een diep bord en overstrooi met de krokante look en rozemarijn. Werk af met fijngesneden dille en geraspte Comté kaas.

0
Nog geen stemmen