Chocolademousse met gebakken abrikoos, mascarpone en krokante amandel
Ingrediënten
-
een paar blaadjes citroenmelisse
voor de abrikozen
-
1 el kokosolie
-
1 el honing
voor de krokante amandel
-
1 eiwit
-
50 g suiker
-
35 g amandelschilfers
voor de chocolademousse
-
250 g melkchocolade
-
250 g mascarpone
-
150 ml suikersiroop
-
100 ml room
-
1 el cacaopoeder
voor de slagroom
-
100 ml room
Bereiding
Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius.
Begin met de krokante amandelfrosties. Meng de amandelschilfers met de suiker en het eiwit.
Giet uit op een bakplaat, bak af in de voorverwarmde oven 125 graden Celsius tot ze mooi krokant zijn. Roer af en toe zodat alle schilfers krokant worden.
Smelt de chocolade au bain marie.
Laat suikersiroop opkoken. Giet over de eidooiers. Klop wit.
Klop de mascarpone met het cacaopoeder los.
Meng het onder het chocolademengsel. Meng de eidooiers in twee keer onder de chocolade
Klop de room half op. Meng met de chodolade onder elkaar met een spatel.
Giet de chocolademousse in glaasjes. Laat opstijven in de koelkast.
Vergeet niet te roeren in de oven.
Snij de abrikozen in 2. Bak ze aan in kokosolie langs de snijkant, voeg honing en vanillemerg toe.
Optioneel: blus de abrikozen eventueel met beetje rum en flambeer.
Laat een beetje afkoelen.
Klop de room op. Vul een spuitzak met de opgeklopte room.
Versier de glaasjes met room, abrikozen, frosties en plukjes citroenmelisse
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be