Chocolademousse met gebakken abrikoos, mascarpone en krokante amandel

Ingrediënten

voor de abrikozen

voor de krokante amandel

voor de chocolademousse

voor de slagroom

Op vrijdag is het tijd voor een zoete zonde. Sofie tovert een heerlijk luchtige chocolademousse op tafel. Ze serveert er gebakken abrikozen en krokante amandelen bij, een smakelijke combinatie. Deze chocomousse is echt een succes.

Tip: suikersiroop maak je gemakkelijk zelf. Neem 100ml water en 100g suiker en breng het aan de kook. Wanneer de suiker gesmolten is, meet je 75ml af.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius. 

  2. Begin met de krokante amandelfrosties. Meng de amandelschilfers met de suiker en het eiwit. 

  3. Giet uit op een bakplaat, bak af in de voorverwarmde oven 125 graden Celsius tot ze mooi krokant zijn. Roer af en toe zodat alle schilfers krokant worden.

  4. Smelt de chocolade au bain marie. 

  5. Laat suikersiroop opkoken. Giet over de eidooiers. Klop wit.

  6. Klop de mascarpone met het cacaopoeder los.

  7. Meng het onder het chocolademengsel. Meng de eidooiers in twee keer onder de chocolade

  8. Klop de room half op. Meng met de chodolade onder elkaar met een spatel.

  9. Giet de chocolademousse in glaasjes. Laat opstijven in de koelkast.

  10. Vergeet niet te roeren in de oven.

  11. Snij de abrikozen in 2. Bak ze aan in kokosolie langs de snijkant, voeg honing en vanillemerg toe. 

  12. Optioneel: blus de abrikozen eventueel met beetje rum en flambeer. 

  13. Laat een beetje afkoelen.

  14. Klop de room op. Vul een spuitzak met de opgeklopte room.

  15. Versier de glaasjes met room, abrikozen, frosties en plukjes citroenmelisse 

0
Nog geen stemmen