Chop choy met gegrilde gamba’s

Ingrediënten

voor de vingerkommetjes

  • 1 orchideebloem
  • een paar muntblaadjes
  • 4 schijfjes limoen

voor de muntthee

  • 1 limoen
  • 1 appelsien
  • 1 handvol munt

voor de afwerking

voor het sausje

  • 1 mespunt gerookte paprika
  • 6 el olijfolie
  • 2 el sesamolie
  • 3 tenen look
  • 1 mespunt gemberpoeder

voor de wok

Op reis met Koen Crucke. Koen houdt van de Aziatische keuken. Sofie maakt hem een chop choy met veel groenten met gegrilde gamba's met een lekker sausje. Je kan de gamba's ook maken op de barbecue.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Voorbereiding: Was de groenten. Trek de broccoli uiteen in kleine roosjes. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in fijne reepjes.

  2. Pel de rode ui. Snij in fijne partjes. Snij de babymaïs in twee. 

  3. Verwijder de staart en het karkas van de gamba. Maak een inkeping op de rug en verwijder het darmkanaal.

  4. Was de paksoi, sugar snaps en sojascheuten. Snij de paksoi doormidden en vervolgens elke helft in drie.

  5. Voor het sausje van de gamba’s: meng sesamolie, olijfolie, sap van de limoenen, 3 geperste teentjes look, 1 mespunt gemberpoeder, gerookt paprikapoeder onder elkaar.

  6. Snij koriander fijn. Zet opzij.

  7. Verhit een wokpan met 3 eetlepels arachideolie. Wok eerst de broccoli en rode ui. Voeg dan de babymaïs en paprikareepjes toe. Wok een paar minuten op.

  8. Doe de babypaksoi en sugarsnaps in de wok bij de groenten. Wok ook deze op. Blus de groenten met vissaus, oestersaus en zoetzure chili.

  9. Voeg op het einde sojascheuten toe. Wok kort op.

  10. Verhit wat arachideolie in een andere pan. Bak de gamba’s 1 minuut langs elke kant in de hete pan. Draai om met een tang.

  11. Afwerking: leg de gamba’s op de bordjes. Strooi er de saus, sesamzaadjes en fijngesneden koriander over. Serveer de wokpan met groenten aan tafel.

  12. Muntthee: snij een limoen en appelsien in schijfjes. Doe samen met munt in een karaf. Giet er kokend water op. Laat even trekken en laat afkoelen in de koelkast.

  13. Vingerkommetjes: doe de blaadjes van de orchideebloem in een kommetje. Doe er muntblaadjes en schijfjes limoen bij. Giet er lauw water op.

0

Nog geen stemmen