Duifje in rodewijnsaus met kroketjes

Ingrediënten

  • 800 g kroketjes

voor de erwtjes

Voor het duifje en de rodewijnsaus

Duifje met kroketjes in een lekkere rodewijnsaus, dat is een klassieker bij uitstek en het lievelingsgerecht van Niels Albert. Zelf maken? Sofie legt het stap voor stap uit.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Brand de pluimpjes van de duif. Kruid met peper en zout langs binnen en buiten.

  2. Smelt een klontje boter. Kleur de duifjes aan in de pot.

  3. Plet de jeneverbessen in een vijzel. Voeg de geplette bessen, laurier en tijm toe aan het duifje.

  4. Snij een sjalotje fijn. Voeg toe aan het duifje. Stoof kort aan.

  5. Blus met een glas wijn per duifje en 400ml kalfsjus. Plaats het deksel half op de pot. Laat het duifje nu 15 minuten garen op een matig vuurtje.

  6. Pel en snij een ui fijn. Hak peterselie fijn.

  7. Stoof de ui aan in een klontje boter. Voeg de erwtjes toe. Kruid met peper en zout.

  8. Smaak de saus af en voeg nog een eetlepel bruine suiker toe.

  9. Meng de peterselie op het laatste moment onder de erwtjes.

  10. Bak de kroketjes mooi goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  11.  Serveer met de erwtjes, duifje en wat saus.

0

Nog geen stemmen