Duifje in rodewijnsaus met kroketjes
Ingrediënten
-
800 g kroketjes
Voor het duifje en de rodewijnsaus
voor de erwtjes
-
400 g doperwtjes
-
1 ui
-
peper
-
1 klont boter
-
1 bot peterselie
Bereiding
Brand de pluimpjes van de duif. Kruid met peper en zout langs binnen en buiten.
Smelt een klontje boter. Kleur de duifjes aan in de pot.
Plet de jeneverbessen in een vijzel. Voeg de geplette bessen, laurier en tijm toe aan het duifje.
Snij een sjalotje fijn. Voeg toe aan het duifje. Stoof kort aan.
Blus met een glas wijn per duifje en 400ml kalfsjus. Plaats het deksel half op de pot. Laat het duifje nu 15 minuten garen op een matig vuurtje.
Pel en snij een ui fijn. Hak peterselie fijn.
Stoof de ui aan in een klontje boter. Voeg de erwtjes toe. Kruid met peper en zout.
Smaak de saus af en voeg nog een eetlepel bruine suiker toe.
Meng de peterselie op het laatste moment onder de erwtjes.
Bak de kroketjes mooi goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met de erwtjes, duifje en wat saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be