Fricandon met appelmoes en gebakken patatjes

Ingrediënten

voor de fricadon

  • 600 g gehakt (varken/kalfs)
  • 1 ei
  • peper

voor de appelmoes

voor de aardappelen

Sofie maakt samen met Dina Tersago een klassieker: fricandon met appelmoes en gebakken patatjes. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng het gehakt met een eitje, het paneermeel en peper en zout. Kneed het goed.

  2. Kleur het gehakt even aan in de pan. Laat het verder in de oven garen: 35 minuten op 190 graden.

  3. Stoom de aardappelen ongeveer 15 à 20 minuten in de schil. De tijd hangt af van de soort aardappel. Gebruik zeker vastkokende!

  4. Schil ondertussen de appels. Vul een pot met 1 cm water en leg de stukjes appels er in. Laat het zo’n 10 minuten opstaan onder deksel. Roer pas na de 10 minuten. Heb je er graag stukjes in, roer dan niet te veel. 

  5. Bak de gaar gestoomde aardappelen. Snij ze eerst in stukken. Doe daarna een goed laagje arachideolie in de pan en bak totdat er een krokant korstje op komt. 

  6. Dresseer nu. Snij schijfjes van de fricandon en leg alles op een mooi bord. 

0
Nog geen stemmen