Griekse kaaskroketten en salade
Ingrediënten
voor de kroketjes
-
500 g haloumi kaas
-
zwarte peper
-
een scheutje Griekse olijfolie
om te paneren
-
250 g sesamzaad
voor de salade
-
200 g gele kersttomaten
-
1 rode ui
-
2 rode jalapeno
-
¼ bot dille
-
¼ bot munt
-
2 el kalamata olijven (zwarte)
-
opgelegde groene pepers
-
2 el sherry-azijn
-
1 el verse oregano
Bereiding
Was de coeur de boeuf tomaten. Snij in schijfjes. Leg op een schotel.
Pel en snij een rode ui in fijne schijfjes..
Was de komkommer. Schil en snij in blokjes.
Snij de kerstomaatjes in twee. Ontpit de zwarte olijven. Snij de rode jalapeno in stukjes. Hak de dille en munt grof.
Strooi alle groenten en kruiden over de tomaten. Leg er nog een paar opgelegde groene pepers bij.
Besprenkel alles met olijfolie en Xeres azijn.
Snij de haloumi in sneetjes van 2 centimeter dik.
Vul drie schalen met bloem, eiwit en sesamzaad.
Kruid de sneetjes haloumi met zwarte peper. Haal door de bloem, daarna het eiwit en tenslotte het sesamzaad.
Verwarm de friteuse op 180 graden.
Frituur de kroketten goudbruin. Haal voorzichtig uit. Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg op de schotel. Strooi er wat honing over en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be