Maaltijdsoep met curryballetjes
Ingrediënten
-
1 l magere bouillon
-
100 gr kaflsvlees
-
1 el currypasta
-
1 sjalot
-
1 eiwit
-
½ bot jonge wortelen
-
1 zoete ui
-
½ peer
-
130 gr krielaardappelen
-
1 bakje kerstomaten
-
1 bakje kleine witte champignons
-
1 teentje look
-
1 el olijfolie
Bereiding
Stoof de fijngesneden ui en de geperste look in de olijfolie. Voeg de grof gesneden aardappelen en wortelen toe. Blus met de bouillon.
Snij de champignons, de kerstomaatjes en een halve peer in stukken en voeg toe aan de soep. Kruid met peper, currypoeder en cayennepeper en laat sudderen.
Cutter het kalfsvlees fijn met de currypasta, sjalot en meng er het eiwit onder. Rol het gehakt tot balletjes en pocheer in water met tijm, laurier en peper.
Voeg de balletjes bij de soep en werk af met gehakte basilicum en dragon.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be