Picknick pasta met pesto van brandnetel, artisjokken en burrata

Ingrediënten

voor de pesto

Met het oog op de Dag van het Park kookt Sofie Dumont met wilde kruiden. Zo maakt ze deze keer een eenvoudige maar lekkere pastasalade. Perfect tijdens een picknick, als bijgerecht bij een barbecue, een zomerse lunch of een lichte maaltijd.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Gebruik handschoenen op de topjes van de brandnetels te trekken. Doe in kokend water. Breng het water terug aan de kook en laat minstens 5 minuten doorkoken. Giet af en schrik in koud water.

  2. Rooster de pijnboompitten.   

  3. Doe het sap van een citroen, peper, zout, pijnboompitten en geraspte kaas in de blender. Voeg een flinke scheut olijfolie toe.

  4. Hak de brandnetels fijn. Voeg toe in de blender en mix fijn.   

  5. Kook de pasta al dente volgens de verpakking in gezouten water met een scheutje olijfolie.

  6. Snij het zalmhaasje in stukjes. Bak de zalmstukjes in een warme pan met hete olijfolie. Voeg de stukjes geitenkaas toe. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de paddenstoelen in vier. Bak ook die aan in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Giet de pasta af. Meng met een paar eetlepels pesto en paddenstoelen. Snij de artisjokken in twee en voeg toe.  

  9. Schep op de borden. Snij burrata in stukjes. Voeg die op het laatste toe samen met de zalm. Werk af met verse peterselie en bieslook. 

0
Nog geen stemmen