Thaise balletjes in kokostomatensaus met rijst

Ingrediënten

voor de gehaktballetjes

voor de saus

  • 2 tenen look
  • 1 zoete ui
  • chilipeper (optioneel)
  • 2 el vissaus
  • 400 g tomaten in blokjes (uit blik)
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 el rodecurrypasta
  • 200 ml kokosroom

voor de afwerking

voor de rijst

Niels Albert houdt van zijn klassiekers. Sofie maakt voor hem balletjes in tomatensaus, maar geeft er een Aziatische toets aan. Het resultaat is een makkelijke klassieker maar dan net iets anders.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Voor de balletjes: snij de look, koriander en de chilipeper fijn. Rasp de gember en het citroengras.

  2. Meng de fijngesneden ingrediënten onder het gehakt. Breng op smaak met vissaus. Maak er balletjes van.

  3. Verhit olie in een pan. Bak de balletjes, kleur ze mooi aan. Haal uit de pan en zet opzij. Giet het vet uit de pan en gebruik de pan voor de saus.

  4. Voor de tomatensaus: Snij een uitje, chilipeper en de tenen look fijn. Verhit olie in de pan. Stoof ui en look aan.

  5. Blus met vissaus, voeg de chilipeper toe. 

  6. Voeg de tomatenblokjes, passata en currypasta toe. Doe er de balletjes bij. Voeg room toe en laat nog kort even opkoken.

  7. Voor de afwerking: Snij de limoen in partjes. Hak koriander fijn. Snij de avocado in twee, verwijder de pit. Maak inkepingen en lepel er het vruchtvlees uit.

  8. Voor de rijst: breng het water aan de kook. Doe een stengel citroengras en wat zout in het water. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

  9. Serveren: serveer de balletjes met saus, rijst en werk af met koriander, limoen en avocado.

4
Average: 4 (1 vote)

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van