Zoetzure pikante kip met ananas en rijst

Ingrediënten

voor de zoetzure saus

Rani De Coninck is heel erg fan van de Thaïse en Indische keuken. Sofie combineert deze twee en maakt zoetzure pikante kip met ananas en rijst.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Thais

Bereiding

  1. Snij de ajuin en look fijn, stoof ze daarna aan in een pot in wat zonnebloemolie. Voeg ook een mespuntje cayennepeper, bruine suiker en 1 tl sambal toe.

  2. Snij ook de tomaat en gember fijn en doe ze bij in de pot. Ook de tomatenpuree en rode wijnazijn mag je toevoegen.

  3. Blus alles met de kippenfond en voeg daarna de zonnebloemolie toe.

  4. Snij de kip in blokjes en wok ze daarna in een scheut arachideolie.

  5. Snij de ajuin, broccoli, wortel en paprika in stukjes. Ook de babymaïs snij je in twee. Doe daarna alles bij in de wok.

  6. Kook de rijst gaar en mix ondertussen de zoetzure saus fijn. Eventueel voeg je nog extra sambal, suiker en rode wijnazijn toe.

  7. Voeg nu nog de sluimererwten toe aan de wok. Snij daarna de kleine ananas in stukjes en doe deze ook bij de wok.

  8. Zeef de zoetzure saus en doe 2 soeplepels saus bij de wok. Werk af met sojascheuten, serveer met de rijst en smullen maar!

0
Nog geen stemmen