Griekse salade

Ingrediƫnten

  • 1 el rode wijnazijn
  • zeezout
  • 1 handvol zwarte olijven zonder pit
  • 1 handvol verse munt
  • 1 handvol verse dille
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 vleestomaat
  • 200 gr kerstomaten
  • 1 middelgrote tomaat
  • 3 el Griekse olijfolie
  • 200 gr feta
  • 1 th lepel oregano
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Salade

Bereiding

  1. Het is leuk om allerlei vormen in je salade terug te vinden, dus snij je middelgrote tomaat in partjes, de kerstomaatjes in de helft en de vleestomaten in grote schijven. Kieper alle tomaten in een grote slakom. Snij de ui in flinterdunne schijfjes en doe die bij de tomaat. Kras met een vork diepe groeven in de lengte van de komkommer en snij die in dikke schijven. Verwijder de zaadjes uit de paprika, snij hem in ringen en doe die samen met de komkommer bij de sla.

  2. Hak de dille en het grootste deel van de muntblaadjes grof, en hou de kleinste blaadjes bij voor de versiering. Doe de gehakte kruiden in de slakom en knijp de handvol olijven erover uit, om de groenten op smaak te brengen. Gooi ze er dan bij.

  3. Doe er een snuf zout in, de wijnazijn en de extra virgin olijfolie. Gooi alles om met je handen. Zodra al die smaken beginnen in te werken op je groenten, krijg je de magie van de Griekse salade. Proef eens en kruid bij als dat nodig is.

  4. Dien alles op met de blok fetakaas er eenvoudigweg bovenop. Strooi de oregano er overheen, samen met de muntblaadjes die je opzij had gehouden. Sprenkel er een beetje extra virgin olijfolie over en zet de salade zo op tafel. Het is zelfverzekerd en achteloos, met een beetje pit. Heerlijk.

5

Average: 5 (1 stem)