Lamsgehakt in kool- en wijnbladeren
Ingrediënten
-
wijnbladeren
-
150 gr lamsgehakt
-
100 gr groene boontjes
-
1 citroen
-
10 lente uien
-
150 gr zure room
-
150 gr Griekse yoghurt
-
1 wortel
-
kippenbouillon
-
witte rijst
Bereiding
De koolbladeren worden lichtjes voorgekookt en gepekelde wijnbladeren worden in warm water gespoeld. Het lamsgehakt wordt gemengd met geraspte wortel, verse dille, ui, look, witte rijst, zout en peper. Daarna worden de bladeren gevuld met het gehakt. De rolletjes worden samen in weinig water zacht gaar gekookt.
Fijne groene boontjes worden geblancheerd en vervolgens in ijswater gelegd. De boontjes worden in zeer dunne schijfjes gesneden. Ook de lente ui en bieslook worden in zeer fijn schijfjes gesneden. Daarna worden de boontjes met de bieslook en de lente ui met citroen, olijfolie en zout vermengt. De boontjes tartaar worden rond de rolletjes gelegd worden als een frisse garnering.
Griekse yoghurt wordt met zure room, dille, zout en wat olijfolie gemengd. De yoghurt dressing wordt over de rolletjes gegoten.
Er wordt carpaccio van komkommer gesneden en gemarineerd in olie, citroen, en zout. Daar worden kleine rolletjes van gedraaid en boven op de yoghurt dressing gelegd. Plakjes knoflook worden in olie gebakken, gedroogd en ook op de yoghurtdressing gelegd.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be