Rammenas met spek en vijgen

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snijd de rammenas in dunne reepjes van ca. 1 à 2 mm.

  2. Bak het spek krokant aan zonder vetstof, lak het af met honing en kruid met peper.

  3. Kook de venkel halfgaar in water met melk. Pureer tot een gladde massa en kruid met peper en zout.

  4. Rooster de pijnboompitten in pan en hak ze fijn tot een crumble.

  5. Pers de sinaasappelen en snijd de appel in brunoise. Hak de halve ui fijn en stoof hem aan. Blus met het sinaasappelsap en laat dit voor de helft inkoken. Breng op smaak met honing en voeg de appelbrunoise toe.

  6. Snijd de vijgen in partjes.

  7. Maak een rolletje van de rammenas met de mengeling van de ui en appel. Serveer met de spekblokjes en garneer met de venkelcrème en de vijgen.

0
Nog geen stemmen

Lekkers uit Mijn Pop-uprestaurant!

Maak van elk restaurant één van hun gerechten.

 

Ontdek hier alle andere recepten!