Gebakken camarons met zoete kruiden en jam van stervruchten
Ingrediënten
-
2 witte basterdsuiker
-
2 limoenen
-
1 snuifje cayennepeper
-
3 stervruchten
-
8 camarons of langoustines
-
2 teentjes knoflook
-
1 takje dille
-
1 takje kervel
-
1 takje koriander
-
1 takje platte peterselie
-
1 komijnzaad
-
zout
-
zwarte peper
Bereiding
Pel de camarons en verwijder de zwarte draad aan de rugzijde. Snijd ze in de lengte van beneden tot bijna boven lichtjes in.
Breng in een pan 2,5 dl water met de cayennepeper en de suiker aan de kook en voeg het vruchtvlees van de limoenen en de stervruchten toe. Laat het mengsel op laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Pureer de jam in de blender of de foodprocessor.
Verhit de olie in een braadpan of een koekenpan. Voeg de camarons, de knoflook, de kruiden en de komijnzaadjes toe. Laat 2 tot 3 minuten omscheppend bakken.
Serveer warm met de stervruchtenjam. Bestrooi met fijngehakte koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be