Gebakken camarons met zoete kruiden en jam van stervruchten

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Pel de camarons en verwijder de zwarte draad aan de rugzijde. Snijd ze in de lengte van beneden tot bijna boven lichtjes in.

  2. Breng in een pan 2,5 dl water met de cayennepeper en de suiker aan de kook en voeg het vruchtvlees van de limoenen en de stervruchten toe. Laat het mengsel op laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Pureer de jam in de blender of de foodprocessor.

  3. Verhit de olie in een braadpan of een koekenpan. Voeg de camarons, de knoflook, de kruiden en de komijnzaadjes toe. Laat 2 tot 3 minuten omscheppend bakken.

  4. Serveer warm met de stervruchtenjam. Bestrooi met fijngehakte koriander.

0
Nog geen stemmen

Creoolse keuken

Auteur:
Babette de Rozières
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
ISBN:
9789047506164