Langoustines met waterkers en pasta

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Mix voor het tomatenwater de tomaten met peper, zout, basilicum, azijn en een snuifje suiker in de blender. Proef en breng eventueel op smaak. Spoel een keukendoek uit en leg hem in een zeef boven een kom. Giet het mengsel in het doek en laat het enkele uren uitdruppelen. Druk er niet op. Maak het tomatenwater lauw voor het serveren.

  2. Pel de langoustines en houd de staartjes. Verwijder het darmkanaal. Kook de pasta gaar. Pluk en spoel de waterkers. Snijd de ui fijn en fruit in wat boter. Kruid met peper, zout en suiker. Doe de waterkers in ongezouten water, maar houd wat plukjes apart. Kook de waterkers kort en mix in een blender zonder af te koelen. Doe er de uien bij en maal tot een mooie crème. Doe er eventueel wat kippenbouillon bij als de crème te dik is.

  3. Doe de pasta in een pot met drievierde van de waterkerspuree. Doe er peper, zout, een klontje boter, wat kippenbouillon en enkele druppels citroensap bij. Verwarm alles licht tot de pasta de kruiden heeft opgenomen en mooi groen is. Werk de pasta af met wat fijngesneden waterkers.

  4. Kruid de langoustines en bak ze kort in olijfolie. Doe een schepje waterkerspuree in een diep bord, leg er wat pasta op en eindig met de langoustines. Serveer er het tomatenwater bij.

0
Nog geen stemmen

Dell'anno

Auteur
Hilde Smeesters
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789020986846