Gegrilde fruitspiesjes met passievruchtencrème
Bereiding
Maak de passievruchtencrème: halveer de passievruchten en schep de pulp eruit en doe in een kom. Voeg het sinaasappelsap en de bloemsuiker toe en meng. Klop de room op in een andere kom. Meng alle ingrediënten voorzichtig onder de room, dek af en bewaar even in de koelkast.
Zet een klein sauspannetje op een matig vuur en smelt de boter erin. Doe de suiker, het limoensap, de kaneel en de munt erbij en blijf roeren tot de suiker gesmolten is.
Haal het pannetje van het vuur en zet opzij.
Voor de prikkertjes: prik het fruit op 16 houten prikkers en smeer het boter-suiker-mengsel over de spiesjes.
Zet een grillpan op het vuur. Leg de spiesjes in de grillpan en bak gedurende 6 minuten of tot de suiker helemaal gekarameliseerd is. Draai de stokjes 3 keer om tijdens het bakken.
Leg de spiesjes op een schaal en laat 5 minuten afkoelen. Besprenkel met wat muntblaadjes en dien op met de passievruchtencrème.
TIP: Mix & match met je favoriete zomerfruit, zolang het stevige vruchten zijn zoals mango, nectarine, druif …
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be