Geroosterde groenten uit de oven

Ingrediënten

  • 2 takjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 2 tenen look
  • 2 grote aardappelen (eventueel)
  • 200 ml olijfolie
  • peper
  • zout
  • arromaten naar smaak (oregano, citroen, paprika, cayenne, komijn, koriander, ...)

We houden van de magie van de oven. Je stopt er iets in, houdt de temperatuur onder controle en een paar uur later heb je een zalig lekker (bij)gerecht. Groenten bijvoorbeeld. Kies jouw favoriete groenten van het moment, doe ze in een vuurvaste schotel met wat olijfolie en kruiden. Rooster ze in de oven en je hebt een gerechtje erbij, zonder dat het veel werk was. Je kan het deels op voorhand bereiden. Ideaal dus als je tijdens de feestdagen veel volk hebt.

Tip: zachte groenten zoals zoete aardappel, paddenstoelen of tomaten moet je er wat later bij doen dan de rest van de groenten zoals bijvoorbeeld wortel en pastinaak.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Schrob de groenten proper. Verwijder het lof en schil ze eventueel.

  2. Snij de sjalotten in twee. Plet de look grof. Snij de andere groenten in stukken van ongeveer dezelfde grootte. Hoe groter, hoe langer in de oven.

  3. Meng de olijfolie in een maatbeker met peper en zout. Extra kruiden kan met bijvoorbeeld komijn, korianderzaad, oregano, paprikapoeder of cayennepeper, afhankelijk van je eigen voorkeuren.

  4. Doe de groenten, look, ajuin en eventueel aardappelen in een grote ovenschotel. Zorg dat ze zoveel mogelijk naast elkaar liggen. Meng met de olijfolie.

  5. Leg er een paar takjes tijm en laurier over. Je kan er zelfs een paar schijfjes citroen over leggen.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  7. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte en soort van de groenten duurt het 30 tot 45 minuten.

  8. Haal uit de oven en serveer met een lekker stukje vlees of vis.

1

Average: 1 (1 stem)