Kalfsfricassee

Ingrediënten

Beginner
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en smelt hierin de boter. Als ze hazelnootbruin is mag je er het vlees in aanbakken. Begin niet onmiddellijk het vlees te draaien, geef het vlees de tijd om te bruinen (zo kan het niet beginnen koken). Wacht dus minstens 2 minuutjes vooraleer je begint te draaien. Doe ook niet meteen al het vlees erin, maar bak in verschillende keren.

  2. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.

  3. Doe nu de ajuin in de pan en laat 2-3 minuutjes bakken. Nu mag al het vlees er opnieuw bij en bestrooi met de lepel bloem. Roer goed.

  4. Nu mag er de bouillon bij en de witte wijn. Laat de fricassee zo’n 50 minuutjes sudderen met het deksel op de pot. Roer af en toe.

  5. Rol ondertussen het kalfsgehakt in hele kleine bolletjes (1 cm doorsnede) en kook gaar in gewoon gezouten water. Als de balletjes bovendrijven, zijn ze gaar en mag je ze eruit scheppen.

  6. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Doe bij de fricassee en laat 10 minuutjes meegaren.

  7. Nu mag er de piment of paprika bij, de zure room, de balletjes en het citroensap. Laat 5 minuutjes meesudderen. Kruid eventueel bij met peper en zout en bestrooi met gehakte peterselie.

0
Nog geen stemmen

Anne de Joyeuse, Ampelosaurus, Chardonnay 2011 (Pays d’Oc, Frankrijk)

Lelievre €8,35

Prima getypeerde, oaky Chardonnay voor weinig geld. Nectarine, perzik en nougat. Romig en  vanillerijk.