Linguine met kalfszwezerikjes en Parmezaanjus
Ingrediënten
-
500 gr verse linguine
-
2 dl Lacroix gevogeltefond
-
2 dl witte wijn
-
2 dl room
-
100 gr parmezaanse kaas
-
2 el olijfolie
-
1 gesnipperde sjalot
-
500 gr kalfszwezeriken
-
200 gr champignons
-
1 el geritste tijm
-
50 gr geroosterde pijnboompitten
-
zeezout
-
zwarte peper van de molen
Bereiding
Kook de gevogeltefond en witte wijn in tot de helft van zijn volume. Voeg de room toe en kook nogmaals in. Los hierin de parmezaan op en kruid met peper. Steek door een fijne zeef en zet aan de kant.
Blancheer de zwezeriken enkele minuten in gezouten water. Spoel af onder koud water en pel ze. Verwijder de vliezen en verdeel met de hand in gelijke stukjes.
Kook de verse linguine in ruim licht gezouten water met olijfolie 1 minuut beetgaar.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote pan. Zet de zwezeriken hierin aan. Snijd de champignons in dunne plakjes en voeg toe. Bak alles gaar en voeg de sjalot toe. Kruid met zout en peper. Roer hieronder de linguine en parmezaanjus. Werk af met de platte peterselie, tijm en pijnboompitten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be