Penne rigate met artisjok en gehakt
Ingrediënten
-
350 g Penne rigate (Barilla®)
-
80 g varkensgehakt
-
30 g boter
-
1 el olijfolie
-
1 bot peterselie
-
1 glas witte wijn
-
zout & peper
Bereiding
Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken. Snij het hart van de artisjokken in kleine stukken.
Hak de peterselie fijn.
Stoof in wat olijfolie en boter de artisjokken voor 4 minuten.
Blus met witte wijn en voeg de gehakte peterselie toe.
Kruimel het gehakt erover en laat koken.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Neem voor de pasta een grote kookpot en vul met water. Voeg een flinke snuif toe aan het water. Breng aan de kook en voeg de penne rigate Barilla® toe. Kook al dente volgens de verpakking.
Giet de pasta af. Doe dadelijk bij de saus.
Werk af met geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be