Ponchiki: Russische donuts

Ingrediënten

Ponchiki zijn Russische donits op basis van verse platte kaas of kwark.

Tip: kwark is verse plattekaas.

Tip: gebruik olie om te bakken of een friteuse.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Russisch
Gebak

Bereiding

  1. Meng azijn en het bakpoeder in een kom. Voeg alle ingrediënten toe en mix het geheel.  

  2. Schep het deeg met een eetlepel en gebruik je vinger om het van de lepel in een kom met bloem te laten glijden - het deeg is erg kleverig. Rol het deegballetje rond in de bloem en leg het in een goed gebloemde pan. 

  3. Voeg olie toe in de bakpan en verwarm op middenhoog vuur. 

  4. Leg de deelballetjes in de hete olie en bak gedurende 5 minuten. Draai de balletjes opdat ze egaal zouden bakken. 

  5. Neem de deelballetjes uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Besprenkel met poedersuiker en geniet!

0

Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Marta Majewska

Marta is een culinaire blogster, styliste en fotografe beter gekend als Princess Misia. Haar blog is een verzameling van speelse seizoensgebonden receptjes met verse en alternatieve ingrediënten. Ontdek hier haar website.