Scampi fritti met aïoli

Ingrediënten

Afwerking

voor het sausje

  • 2 volle eetlepel mayonaise
  • 1 teentje look
  • 10 blaadjes basilicum
  • snufje zout
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Stamp de look in een vijzel fijn samen met een snufje zout. Hak de basilicum fijn en roer onder de mayonaise. Roer ook de look onder de mayonaise. Zet weg.

  2. Zet drie kommetjes klaar. Doe in één kommetje de bloem, in een ander het ei en in het laatste de panko.

  3. Kruid de bloem grondig met curry/paprika/lookkruiden. Wentel de scampi in de bloem, draai ze daarna in het ei en als laatste in de panko.

  4. Frituur gedurende 2 minuutjes in hete olie (170°) tot de scampi's goudbruin zien en beginnen boven te drijven. Schep ze eruit met een schuimpspaan en laat uitlekken op wat keukenpapier.

4

Average: 4 (2 stemmen)

Cave de Viré, Brut (Crémant de Bourgogne)

Spar retail €7,99

Krachtige, minerale Chardonnay-bubbels met een uiterst verfrissend karakter.