© Roos Mestdagh
Tempura van Quorn in een Aziatische kruidenmix, fijne groentjes
Ingrediënten
-
150 gr Quorn stukjes
-
1 limoen
-
1 th lepel suiker
-
2 el sojasaus
-
100 gr tempurabloem
-
150 gr bruisend water
-
1 zoete ui
-
2 rode paprika's
-
4 takjes tijm
-
enkele scheutjes shiso
-
olijfolie
-
peper en zout
Bereiding
Marineer de Quorn stukjes in het limoensap, de sojasaus, de suiker en de gember.
Meng de tempurabloem met het water en laat even rusten.
Maak een brunoise met alle groenten en de tijm en kook apart in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens zout en peper toe.
Rol de Quorn stukjes in het tempuradeeg en bak ze in een badje van olijfolie.
Leg de Quorn stukjes, eens ze goudbruin zijn, met behulp van een schuimspaan op absorberend papier. Leg de in blokjes gesneden groenten in een dresseerring en leg er de Quorn stukjes bovenop. Werk tenslotte af met enkele blaadjes shiso.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be