Capellini met prei, shiitake en gerookte paling
Ingrediënten
-
350 g pasta (capellini)
-
250 g Comté kaas
-
200 g shiitake
-
2 dikke stronken prei
-
1 bot dille
-
2 el mascarpone
-
150 ml olijfolie
-
1 blokje kippenbouillon
-
7 tenen look
-
2 takken rozemarijn
-
300 g gerookte paling
Bereiding
Snij de shitake in sneetjes en bak in olijfolie. Voeg er ook twee gepelde geperste teentjes look bij. Kruid met peper en zout. Doe daarna de mascarpone bij de shiitake en laat zachtjes smelten. Haal van het vuur en zet opzij.
Snij het witte deel van de preistronken in twee. Spoel ze goed. Snij fijn en stoof aan in 3 eetlepels olijfolie tot het licht aangekleurd is. Kruid met peper en zout.
Haal de blaadjes van de rozemarijn en bak ze krokant in een bodem olijfolie (ongeveer 100 ml). Voeg er ook de resterende 5 fijngesneden teentjes look aan toe. Laat lichtjes aankleuren. Laat alles na het bakken uitlekken op keukenpapier.
Snij de paling in stukjes.
Kook de capellini al dente in gezouten water met een bouillonblokje. Giet af en doe met een beetje kookvocht terug in de pot. Voeg de shiitake met room en de prei toe. Roer onder elkaar en voeg de paling toe.
Doe de pasta in een diep bord en overstrooi met de krokante look en rozemarijn. Werk af met fijngesneden dille en geraspte Comté kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be