Video: Fruitflapjes met kiwi en mango en gevulde knijpzakjes met banaan en avocado
Fruitflapjes met kiwi en mango en gevulde knijpzakjes met banaan en avocado
Uw video is aan het laden...

Fruitflapjes met kiwi en mango en gevulde knijpzakjes met banaan en avocado

Ingrediënten

voor het deeg van de flapjes

  • 420 g bloem
  • 1 el blonde suiker
  • 1 snuifje zout
  • 225 g boter
  • 125 ml ijskoud water
  • extra bloem om uit te rollen

voor de dorure

  • 1 eidooier
  • 1 scheutje melk

voor de afwerking

  • extra rietsuiker

voor de vulling van de flapjes

voor de knijpflesjes

Deze keer bakt Sofie Dumont met Staf Coppens appelflapjes. Alleen geen gewone vulling, maar een vulling van kiwi, banaan, mango of blauwe bessen. Ideaal als traktatie, snack of vieruurtje. Daarbovenop vult ze knijpflesjes met heerlijke fruitpuree.

Tip: de knijpzakjes koop je online.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor het deeg van de flapjes: Snij de boter in stukjes. Doe de boter, bloem, suiker, zout in een cutter. Cutter fijn. Voeg dan het ijswater toe en cutter tot een bol.

  2. Wikkel de bol in folie.  Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. Maak nu de vulling. Schil de banaan en de kiwi. Snij in stukjes. Meng in een kom met het citroensap, de helft van de maïzena en het merg van een halve vanillestok.

  4. Schil ook de mango. Verwijder de pit. Snij in stukjes. Meng met de blauwe bessen. Meng met citroensap, de helft van de maïzena en het merg van de halve vanillestok.

  5. Doe verder met het deeg. Klop het deeg plat. Rol uit tot een vel van 3 à 4mm dik. Snij er cirkels uit. Lepel op elke helft wat vulling naar keuze. Strijk de randjes in met dorure en kleef dicht. Druk goed aan.

  6. Wrijf de flapjes nog eens in met dorure en strooi er wat rietsuiker over. Maak in het midden een klein gaatje, zodat er stoom kan ontsnappen.

  7. Bak 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 195°C tot ze mooi gekleurd zijn. Haal uit, laat kort afkoelen en smakelijk!

  8. Voor de knijpzakjes: mix voor de ene vulling de bananen met de avocado. Voeg er wat citroensap en sinaasappelsap aan toe. Doe in een spuitzak en spuit zo in de zakjes. Sluit af en bewaar in de koelkast.

  9. Mix voor de andere vulling wortelen met mango, en sap van een mandarijn. Doe ook dit via een spuitzak in de zakjes.

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van