Gebakken rijst met ei en chipolata
Ingrediënten
Rijst
-
600 gr restjes rijst
-
3 eieren
-
2 chipolata worsten
-
1 bakje notensla
-
250 gr snijboontjes
-
1 gember
-
1 bot waterkers
-
peper en zout
-
1 ui
-
2 teentjes look
-
1 prei
-
boter
-
oestersaus
Vinaigrette
-
6 takjes Chinese bieslook
-
enkele blaadjes honingsalie
-
2 el azijn
-
notenolie
-
½ limoen
Bereiding
Hak de ui en de 2 teentjes look fijn. Snij de prei in stukjes en breek het ei in 2 en klop op. Hak de snijboontjes fijn. Schil de gember zo fijn mogelijk. Snij ‘m in reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Doe wat arachideolie in een pot en doe er de fijngesneden ui en look bij. Voeg er vervolgens de prei en gember aan toe.
Kruid de chipolata’s. Doe een stukje boter in de pan en leg er de chipolata’s in. Draai regelmatig om. Doe de eieren bij de groenten in de pot en roer goed om tot de eiren kleine stukjes omelet vormen. Deglaceer met oestersaus.
Voeg er de restjes rijst aan toe en werk af met peper & zout.
Spoel de bieslook en dep voorzichtig droog. Hak de bieslook en blaadjes honingsalie fijn. Doe de fijngehakte kruiden in een kommetje. Voeg er een scheutje notenolie en het sap van een halve limoen bij. Serveer bij de notensla.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be