Indische curry met kip "Vindaloo style"
Ingrediënten
-
500 g kippenvlees (van de billen)
-
1 ui
-
4 tenen look
-
50 g gember
-
1 tl komijnzaad
-
1 tl venkelzaad
-
1 tl chilipeper
-
1 el rietsuiker
-
1 tl garam masala
-
1 tl gele wortelpoeder (tumarik)
-
3 tomaten
-
400 ml kippenbouillon
-
1 bot koriander
-
1 el ghee
-
200 ml kokosmelk
-
200 g sperziebonen
-
1 gele (of groene) courgette
-
3 stengels witte selder
-
3 koppen rijst
-
1 takje rozemarijn
Bereiding
Snij de ajuin fijn. Schil en hak de gember superfijn (of pers met behulp van een knoflookpers).
Snij het vlees van de billen. Kruid de kip met peper en zout. Snij in stukjes. Bak ze aan in de ghee (Indische geklaarde boter).
Pers de tenen look uit.
Doe de droge kruiden in de vijzel: 1 theelepel komijn, 1 theelepel venkelzaad en een theelepel chilipeper. (Je kiest zelf hoe pikant je het maakt)
Voeg dit alles toe aan de kip met nog één theelepel gele wortel, garam masala, een kaneelstok en eventueel wat rietsuiker.
Snij drie tomaten fijn en voeg toe aan de kip.
Blus met 400 ml kippenbouillon. Laat twintig minuten pruttelen.
Kook de rijst gaar met een takje rozemarijn.
Stoom een gesneden courgette, boontjes en witte selder krokant.
Voeg 100 à 200 milliliter kokosmelk toe aan de kip. Voeg ook de groenten toe. Laat even opwarmen. Werk af met flink wat koriander.
Serveer met de rijst.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be